5 karácsonyi szokás, ami gyerekkoromban nem volt

A mai nappal már három gyertya ég az adventi koszorún, ezért úgy döntöttem, hogy már legális, sőt, szükséges karácsonyi témáról írni a blogon.
Az egyik jó dolog abban, amikor már a magad ura vagy, és a pároddal kezditek megteremteni a közös életeteket, hogy lehet saját karácsonyi rutint is kialakítani. A nagy családi karácsonyoknak sokszor velejárója az idegeskedés meg a veszekedés valami miatt, és most nagyon élvezem, hogy majdnem minden ilyesmit sikerül kikerülni, és helyette azokat a dolgokat csináljuk, amihez tényleg kedvünk van. Persze gyerekkoromban is szép karácsonyaink voltak, ehhez kétség sem fér, de most már mi döntjük el, mi hogyan legyen.

  1. Ha akarom, 28 évesen is lehetek gyerek. Nekem idén is van adventi naptáram, minden egyes ablakocska mögött egy-egy kis csoki és egy-egy karácsonyi témájú szóvicc van angolul, szóval meglehetősen nekem találták ki. 😀 (“What do you get when you eat Christmas decorations? Tinselitis.“) Gyerekkoromban egyébként nem is nagyon kaptam adventi naptárat, most viszont akár magamnak is vehetek. Ezt a szóvicceset a barátomtól kaptam, és neki is van külön. 😛 Ezen kívül adventi koszorút is csináltam tavaly és idén is, gyerekkoromban nálunk ez sem volt soha. A szüleim nem voltak túl vallásosak, meg valahogy nem tartották fontosnak az ilyesmit. Én viszont élvezem a várakozást meg a készülődést, úgyhogy boldogságot jelent a koszorú.
  2. L3209 Hungary Boldoc Karacsonyt Op1Karácsonyi kaparós sorsjegy. Ez a legújabb, és legnagyobb méretű sorsjegy amit jelenleg kapni lehet. Hivatalosan Boldog Karácsonyt! a neve, az ára 2000Ft, és rengeteget lehet rajta kaparni. Eddig már kétszer nyertünk vele tízezer forintot, és van egy olyan gyanúm, hogy a saját kis fácskánk alatt is lesz majd belőle egy-kettő. 🙂 Azt talán nem kell magyarázni, hogy gyerekkoromban a karácsonynak viszonylag kevés köze volt a szerencsejátékhoz, most viszont móka és kaparás az egész!delerium-christmas
  3. Karácsonyi belga sörök. Nincs is jobb, mint egy karácsonyi bulin kellemesen spicces állapotba kerülni egy-két Delirium Christmas és Bush Noël hatására. Eleve kicsit felfokozottak az érzelmek ebben az időszakban, a sörik hatására meg aztán pláne mindenkit jobban szeretek.
  4. A karácsonyfa olyan lesz, amilyet én akarok. Régen otthon mindig vita volt belőle, hogy nagy legyen vagy kicsi legyen, olcsó luc vagy drága normann, milyen színű díszek legyenek rajta és nem utolsósorban, hogy mennyi. Azért a végeredménnyel általában mindenki elégedett volt, de úgy érzem, most ez a dolog is sokkal egyszerűbbé vált. Persze idén is még két fát díszítek (egyet a barátommal, egyet anyukámékkal), de már akkor sincs körülötte az a felhajtás.
  5. Nem kell végigtakarítani az egész lakást, ha nem akarom. Annak idején anyukám nem engedett a karácsonyi nagytakarításból, ami általában azt jelentette, hogy még a 24-e nagy része is ezzel telt. A saját lakásomban akár óriási koszt is hagyhatok. Más kérdés, hogy azért az anyukám lánya vagyok, és muszáj lesz, hogy amikor ünnepelünk, rend és tisztaság legyen. 😀 De azért valami értelmes határt igyekszem meghúzni magamnak, nem viszem el a mazochizmusig, és nem fogok belehalni abba, ha a polcok porosak maradnak.

Ti hogy csináljátok az önálló karácsonyt? Milyen szokást tartottatok meg, és mit hoztatok be újonnan az életetekbe?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s