Tanulságok egy házibuliból

Na tessék, már a harmadik nap bebuktam a “minden nap blogolok” fogadalmat… Mentségemre szóljon, hogy házigazdája voltam egy bulinak. Viszont cserébe megpróbálok ma két bejegyzést is írni. 🙂

Az igazság az, hogy életem eddigi 25 évében nem sok házibulit szerveztem, nem rendelkezvén saját ingatlannal/albérlettel, viszont rendelkezvén olyan szülőkkel, akik szinte soha nem mentek el kettesben egy hétvégére vagy hasonló. Tegnap mégis sor került egyre, és jól is sikerült, viszont levontam a tanulságot, hogy házigazdának lenni annyira nem is jó dolog. 🙂 Bár megvan az az előnye, hogy a buli után nem kell kimenni a hidegbe és éjszakai buszra várni, de az a hátránya is megvan, hogy amikor délelőtt óta futkos az ember, hogy legyen kaja, viszonylagos tisztaság, a sérülékeny dolgok el legyenek téve és még Halloween tököt is farag, akkor éjfél-egy körül elkezdődik az ásítozás, ami nem nyerő. És az se, hogy a buli első 2-3 órájában nagyon nehéz összefüggő beszélgetéseket folytatni bárkivel is, mivel mindig csönget valaki, és hát ki más nyit ajtót, mint a házigazda, meg ki adja az instrukciókat hogy hová pakolj és merre van a mosdó stb. Biztos lesz még ilyen alkalom azért, főleg ha jövőre (fingers crossed) költözöm, de azt hiszem jobb lesz társszervezésben csinálni.

A mostani buliról viszont néhány tapasztalat, avagy jótanács bárkinek, aki házigazdaságra adná a fejét… 🙂

  • Nem lehet elég korán elkezdeni szervezni.
  • Legalább kétszer annyi embert kell meghívni, mint amennyit szeretnél, hogy eljöjjön.
  • 20 ember 6-7 óra alatt NAGYON sokat eszik, nem elég a néhány zacskó rágcsa és pár tálcányi szendvics.
  • Nem hülyeség megmondani, hogy ki mit hozzon.
  • Az italmennyiséggel is hasonló a helyzet, mint az étellel.
  • Az olyan dolgok, mint a halloweeni jelmez, az este előrehaladtával adott esetben inkább nyűggé válnak (bár az elején nagyon poénosak).
  • A cipőket talán érdemes az ajtó előtt hagyni, ha szűk az előszobád, mert egy idő után lehetetlen közlekedni.
  • Ha vegyes társaságot hívsz, élvezd ki, mit is kezdenek egymással a különböző társaságokból származó ismerőseid. 🙂 Király érzés, amikor meglátod milyen kölcsönhatásba lépnek szerencsés esetben, klikkesedés helyett.

Igaz, a Murphy törvénykönyv még azt is írja, hogy a házigazda nem azért van, hogy szórakozzon, azért ezt sikerült meghazudtolni. Nagyon jól éreztem magam, még akkor is, ha fél 3 körül kidőltem egy fejfájással és enyhe hányingerrel (borra sör, ejnye). Ma már ismét vidám vagyok, és újra van kedvem bulit szervezni. :O

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s