Kirándulások Tajpejbe 5. rész

Most már megpróbálom ebbe a bejegyzésbe sűríteni azt a pár legfontosabb dolgot, amit még Tajpejben láttam és érdemesnek tartok mesélni róla. Tajpejen kívül is van még miről írnom bőven…nem tudom mikorra sikerül befejezni a beszámolókat, de igyekszem. 🙂

National Taiwan University

 Tajpejben található Tajvan legnagyobb és legjobb egyeteme, a National Taiwan University. Körbesétáltunk egy kicsit a campuson, igazán gyönyörű. Mit ne mondjak, a Corvinus pesti campusával ezt összehasonlítva sárga voltam az irigységtől, hogy az itteni diákoknak milyen jó. Mindenhol pálmafák, virágok, buja növényzet övezi az épületeket és a sétányokat, ráadásul még egy nem is olyan kicsi tó is helyet kapott köztük… Van szabadtéri büfé, ahol gofrit és waffelt árulnak mindenféle ízesítésben, és nem meglepő módon 7-Eleven is. (Tajvanban körülbelül minden sarkon van egyébként egy 7-Eleven, ami elég praktikus dolog. Mindig nyitva van és ingyen wifi is van az üzletekben. Továbbá lehet EasyCarddal fizetni és EasyCardot újratölteni.)

Shilin Night Market

Már írtam korábban, hogy Tajvanban milyen népszerűek az éjszakai piacok. A legnagyobb a Shilin Night Market, ami a Jiantan és Shilin metróállomások között terül el. Jiantannál van egy elkülönített és fedett rész, ahol gyakorlatilag csak kajáldák vannak – persze van belőlük bőven a többi részen is. 🙂 Óriási mennyiségben kapható ruha, cipő, műszempilla, táska, ékszer, jellegzetes tajvani édességek mint pl. a pineapple cake, cukorka, szárított gyümölcs…és a lista végtelen. Lányoknak kötelező, de fiúknak is nagy élmény szerintem. 🙂 Azért megfontolandó, hogy bizonyos dolgokat itt vegyünk-e meg vagy szupermarketben – azért ők is tudják, hogy ide sok turista jön, úgyhogy ahhoz szabják a szuvenírek árait is. Ugyanakkor van ami nagyon olcsó, például a ruhák és az itt készített ételek jó árban vannak.

Chiang Kai Shek Memorial Hall

Ha valamit, ezt nem szabad kihagyni! Lenyűgöző és hatalmas épület Chiang Kai Shek emlékcsarnoka, és a park amiben található, a két koncertcsarnokkal együtt (amik szintén nagyok, de az emlékcsarnok mellett kicsinek tűnnek). Egyszerűen csak el kell menni oda, végigsétálni a parkon, megcsodálni az épületeket és elücsörögni egy darabig, gyönyörködve a látványban. Idetalálni is könnyű, ugyanis az azonos nevű metróállomásnál található, a Taipei Main Stationtől két megállóra. Egy fél percre sikerült bemennünk az egyik koncertcsarnokba is. Csak szerettük volna megnézni belülről, de kitessékeltek, mondván hogy nemsokára előadás lesz. Sebaj, legalább láttuk, belülről is nagyon szép.

Bitan

Szeretem, ha egy városban vannak parkos, zöld, pihenős-sétálgatós részek, ettől lesz élhető – Tajpejben Bitan pont ilyen. Itt folyik a Xindian folyó (később tóvá szélesedik), és felette egy híres függőhíd ível át. Régen állítólag sokan innen leugorva lettek öngyilkosok… Ez azonban nem látszik meg a hangulaton, manapság már nagyon kellemes és vidám hely. 🙂 Vízibiciklit is lehet bérelni (még akár hattyú alakút is), és a hídról sokáig nézegethetjük a minden irányban kicsit eltérő látványt – barátságos kis házacskák, Tajpej felhőkarcolói és zöld domboldalak jól megférnek itt egymás mellett. Állítólag szép kiránduló útvonalak is vannak a környéken, de erre nekünk sajnos nem volt időnk. Megközelíthető gyalog a zöld metróvonal végállomásától (Xindian).

Miramar Ferris Wheel

Bár 150 NT dollárba kerül a belépő, nagyon megérte eljönni ide, sosem fogom elfelejteni ezt az óriáskereket. A metró Jiannan Road állomásához kell menni, és a mozgólépcsőből kiérve egyből elénk tárul a csodaszép látvány. Az óriáskerék kivilágítása folyton változik, nem csak ez az egy variáció van ami itt a képen látható. 🙂 Mondanom se kell talán, hogy nem utolsó a kilátás a tetejéről az éjszaka kivilágított Tajpejre. Itt is van egyébként azt hiszem 2db üvegpadlójú fülke, mint a Maokong felvonónál, de itt nem vártuk ki, így is épp elég hosszú volt a sor. Most puskázom a netről, hogy 17 perc alatt tesz meg egy fordulatot a kerék. Eddig azt hittem, hosszabb volt. 🙂

Reklámok

Kirándulások Tajpejbe 5. rész” bejegyzéshez ozzászólás

 1. I think you are still in Taiwan! I won’t pretend to know what’s happening there 🙂
  I like the night market photo – because I like the atmosphere of night markets.
  I was wondering when and if you have stopped seeing the people as Taiwanese people.
  If you have acclimatised to their differences? – If that makes any sense.

  • I have been back in Hungary for a month now! 🙂 I’m just trying to catch up with the blog, because at the end of my internship I simply had no time to write.
   I think I adapted to the differences quite well, I really enjoyed the food and I could move around on my own in the area where I lived. However not being able to read anything remained a huge barrier and that wouldn’t have changed much even if I had stayed longer. 🙂
   Still I loved the Taiwanese very much and I was amazed by how close I could get with some people despite the language barrier! Those were the times when I absolutely didn’t think about the fact that they are Taiwanese – however, on occasion I was sharply reminded that we have different backgrounds. 🙂

   Your questions are so good Kenny!!! 🙂

  • Yes I did have the choice. 🙂 It was an internship with AIESEC, they have many places to choose from.
   I will talk about all my feelings in a major post that will sum up the Taiwan experience, and I think a translation’s going in the ‘Sophie writes in English’ section as well.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s