Úton Tajvanba

Erre a posztra eredetileg nem ilyen körülmények között terveztem sort keríteni, de az élet mindig fordulatokat hoz: ezúttal a bécsi reptéren íródik a poszt.

Szóval eredetileg már korábban meg szerettem volna írni ide, hogy milyen izgalmas dolog fog történni az életemben: két hónapra megyek Tajvanba. Magyar idő szerint ma éjfél körül fogok megérkezni, tajvani idő szerint reggel 6-kor.
A barátok meg ismerősök azért tudják, de most elmesélem, hogy az AIESEC-en keresztül jutottam ehhez a lehetőséghez. Egy development traineeshipre megyek, Taipei külvárosába, egy középiskolában fogok angolt tanítani. Ez az iskola honlapja, vannak fenn képek meg a cím alapján meg is lehet keresni Google Street View-ban, ha valakit ilyen szinten érdekel. 🙂 Egy háromgyerekes családnál fogok lakni, gyakorlatilag az ottlétem idejére a család része leszek, főznek is rám meg minden.

Remélhetőleg néhány nap múlva már többet fogok tudni az egészről és időm is lesz részletesebben mesélni. Mindenképpen szeretném itt a blogon rögzíteni a kalandjaimat, lehetőleg sok-sok képpel illusztrálva. Ha nem is tudok olyan brilliáns humorral írni, mint amilyen a Czibereblogban volt (ez egy svéd Erasmus története), azért remélem szórakoztató lesz.

Tulajdonképpen akkor bele is kezdhetek, bár még nem sok minden érdekes történt. Most várok, hogy kiírják a China Airlines gépét, amivel már egyenesen Taipeibe megyek, 12,5 órás repülőút lesz. Remélem fogok tudni egy kicsit aludni azalatt, nagy szükség lenne rá…

Fura volt egyedül utazni a sok businessman és rutinos repülő között, nekem ez még csak a második külföldi utam, ahová repcsivel megyek. Remélhetőleg nem az utolsó, de ennyire most még nem gondolkodom előre. 🙂 Azért most már lenyugodtam egy kicsit, elindulni nagyon nehéz, amikor annyi embertől kell elbúcsúzni… Mostantól próbálom tényleg kalandként felfogni és minél kevesebbet aggódni.

Hát azt hiszem most ennyi, megyek csekkolom a gépet, és legközelebb valószínűleg már Taipeiből jelentkezem. 🙂

Reklámok

Úton Tajvanba” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Ó, azok a sportpályák! Móka, hogy a kosárlabdát favorizálják, még az atlétikapályán belül is csak kosárpályák vannak. Semmi foci; ilyet még nem is láttam.

  Az “érettségizők” öltözete is elképesztő európai szemmel. Viszont a szalagtűzés – ahogy látom – ott sem teljesen ismeretlen fogalom.

  Ez állati érdekes utazás lesz, utána szeretnék látni valami összehasonlító tanulmányt a két országról! 🙂

  • Így utólag leesett, hogy a kosárpályák túltengése másoknak is feltűnt már, úgyhogy nem mondtam butaságot. 🙂

   A Khívától Keletre amúgy is jó olvasmány; ha itthon leszel, nézz bele mindenképpen! Bár az írók Tajvanon pont nem voltak, Kínában viszont rengeteget, így érdekes lehet összehasonlítani a tapasztalatokat. Amúgy meg jókat lehet a posztokon röhögni (és tanulni is).

   • Ja, és ez már tényleg totálisan off; de tudod, hogy van ez: ha meghallom, hogy Tajvan elkezdek nyáladzani felkapom a fejem. Pont az érkezésed napján vert meg Sharapova a Garroson egy tajvani hölgyet, bizonyos Yung-Jan Chant. Eléggé kikapott, de ezen a borításon a harmadik körös eredménye így is az egyéni legjobbja. Sőt – Sharapovának köszönhetően – játszhatott a Chatrier-n is, ami élménynek sem utolsó.

    • Köszi Peti! Nyugodtan írjál meg ide minden ilyet, nagyon örülök neki!! 🙂 Majd valamikor elolvasom ezt a blogot, nem biztos, hogy várok addig amíg hazaérek, van azért időm esténként, meg egyelőre úgy tűnik itt a suliban is, de majd meglátom.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s