Mi lennék, ha nagy lennék?

Marcsi meghívott egy jó kis játékra: a feladat, hogy engedjem szabadon a fantáziámat, és írjam le, milyen foglalkozást űznék, ha azt csinálhatnék amit akarok, és csak pozitívan sülhetne el a dolog. Az ő választásai is nagyon tetszenek, de most lássuk, én mi lennék, ha nem szociálpolitika szakos hallgató lennék az egyetemen. 🙂

1. Egy rockbanda frontembere. Olyan zenét játszanánk, mint amit Flea egy pár hónappal ezelőtti tweetjében az új lemezfelvétel kapcsán leírt: “We are making warm loving violent explosive colorful danceable headbangable headphonetripoutable deep groove songs to enjoy for the people.” Már ha csak erre gondolok, attól is jó kedvem lesz. Kéthetente más színűre festeném a hajamat, mindenféle őrült cuccot hordanék a koncerteken, és bodysurfölnék a közönségen. 😀

2. Műfordító. Ez szórakoztató és kötetlen munka lenne: egy csomó érdekes könyvet olvasnék el, akár otthonról vagy egy kávézóból is dolgozhatnék, és tökéletesen tudnék több idegen nyelven, meg az adott kultúrákhoz is értenék.

3. Edző egy konditeremben. Először is, mindig fitt és egészséges lennék, és az lenne a munkám, hogy másoknál is elősegítsem ezt az állapotot. Ezt akár az emberiség megjavításának is tekinthetjük, ráadásul még pénzt is kapnék érte.

4. Természetvédő. Ez nem tudom, hogy foglalkozásnak tekinthető-e, mindenesetre úgy képzelem el, hogy különböző veszélyeztetett állat- és növényfajok megmentése érdekében vezetnék akciókat a világ sok pontján. Ebbe nagyon sok minden beletartozhat a bálnavadászok kiiktatásán keresztül az olyan kevésbé izgalmas dolgokon át, mint mondjuk a szelektív hulladékgyűjtés promótálása.

5. Ékszerkészítő. Lenne egy kis műhelyem vagy egy kis butikom, ahol a kézzel készített ékszereimet árulnám és egyedi megrendeléseket is felvennék. Ahogy magamat ismerem, az elkészült ékszereken sok állatos meg növényes motívum lenne, és nagyon aranyosak lennének. Aztán lehet hogy ahogy idősödnék, előjönnének a letisztultabb formák is.

6. Pszichológus. Nagyon szép dolog lenne, ha az embereknek segíthetnék megoldani a gondjaikat, hozzájárulnék egy kicsit a fájdalmakon való túllépéshez és a nehéz helyzetek megoldásához. Nagy szívvel és sok átérzéssel.

7. Író. Ez a pont ugyanaz, mint Marcsinál. Kiskoromtól foglalkoztat a gondolat, hogy milyen jó lenne könyveket írni. Az egy hatalmas globális diskurzus lenne az egész világgal. Megosztanám mindenkivel a gondolataimat, és ők is megosztanák velem cserébe, és útközben mindenki tanulna valamit, épülne-szépülne lelkileg és agyilag. Közhely, hogy a szó elszáll, az írás megmarad – de persze attól még igaz: ezzel valóban nyomot hagyhatnék a világban.

Pillanatnyilag ennyi jutott eszembe. 🙂 Gondolom tovább lehet dobni a labdát ill. továbbadni a játékot, úgyhogy mindenki meg van hívva, aki ezt olvassa, akár kommentben, akár blogposztban akarja közzétenni a vágyott foglalkozásokat.

Reklámok

Mi lennék, ha nagy lennék?” bejegyzéshez ozzászólás

 1. 1) Életművész állatorvos A: Napközben foltos lovacskámon galoppoznék a tágas zöldellő mezőkön, jobb kezemben egy kancsó kávéval ajkamról, messze szólna a jódli, és minden szembe jövő beteg állatot meggyógyítanék. Esténként egy bárban lennék Jazz énekesnő.

  2) Életművész állatorvos B: Saját rendelővel bírnék, ami össze lenne építve egy kis kifőzdével ahol én főznék, és lenne egy vitrin az ékszereimnek is. 🙂

  3) Életművész állatorvos C: eldugott falunak és erdő szélén nagycsaláddal, ökofarmmal és szép vidékkel. 🙂

  Iiiiiiigen, én mindent egyszerre szeretek csinálni. 🙂

  • Mindegyik tetszik, de talán az első a legjobban, mert az olyan meseszerű. 🙂 Rögtön megjelent előttem rajzfilmesítve a Magyar népmesékben, tudod melyikre gondolok? 😀
   (Kivéve a jazzénekesnőt, az nem ebbe a rajzfilmbe való, de annak is nagyon el tudlak képzelni!!)

 2. asszem ha lenne hangom és ritmusérzékem, énis a rokksztárságot választanám első helyen 😀 az összes nyamvadt klisével együtt 😀

  színházi rendező is lennék szívesen, mellé hülye folyóiratokba irkálnék kritikákat, műelemzéseket…

  vagy lenne egy kis kávézóm, mint a kockás báró volt, emellett egyszerre tanítanék az egyetemen római jogot és büntetőt, és írnék pár regényt márai stílusában… és káptalantótiban laknék.

  (de az is jó, ha a tóth árpád sétányon lakom és ügyész vagyok. vagy bíró.)

  • Hehe, kíváncsi vagyok, hány ember akar lélekben rocksztár lenni, valószínűleg sok. 😀
   Ez a hol laknék dolog is érdekes. Emlékszem amikor tizenévesek voltunk, Bakos Zsófival gyakran ültünk a Margitszigeten és néztük az Újpest rakparton a szép házakat, és elterveztük hogy ő majd ott fog lakni és mindig meglátogatom. Ehhez képest azóta lakott Nizzában a tengerparton, és most Angliában. 🙂

   Neked is szurkolok Káptalantótihoz meg a Tóth Árpád sétányhoz is, és majd meglátogatlak sokszor. 🙂

   • jaj épp ma kávésütiztem ott az újpest rakparton egy hochelit helyen, kellemes hely az az újlipócia, persze speciális az atmoszférája ugye.

    aranyos vagy, de egy zuglói panel esélyesebb azért 😛

 3. Ezek se rosszak! Kihagytam pár napot a blogvilágból, és most jutottam csak el eme házi feladat megírásáig. 🙂 Utána rögtön jöttem csekkolni, ki mit írt. Hát gyerekek: mindannyiunknál vannak közös pontok! 🙂

 4. Én lennék zenész is, bár nem első helyen áll, de kipróbálnám. Pszichológus is akartam lenni anno, de már elmúlt, most már nem lennék semmi pénzért, ijesztő és kemény meló – legalábbis számomra. Érdekes, hogy Te is, és Eszter és Szonja is írt arról, hogy szerettek fordítani, na, nekem, ez a halálom. Megőrülök a szókeresgéléstől, a magyarosítástól és inkább teher, mint kihívás, ha nem tudom összerakni a mondatokat. Egyedül a Jovanotti dalszövegek fordítását szeretem, a többi igazi kín. Mert értem egyben a szöveget, még sem tudom szó szerint visszaadni, inkább összefoglalom kb.

 5. hmm… egy időben programozó akartam lenni, ma már inkább csak felhasználó vagyok.
  de ha szabadon válaszhatnék, az egyik verzió az lenne, hogy hivatásos fotós legyek, aki persze jól megél a képeiből. koncertektől kezdve hétköznapi emberek és események, na meg a természet csodái, mind jöhetnek. járnám a világot és fotóznék a natgeonak vagy hasonló. azt el tudnám viselni 🙂
  B verzió, hogy egy szép külföldi (pl kanada, az mostanában egy kicsit az álmom lett), hegyvidékes tájon, egy bringaparkban lennék szerelő, túravezető, ilyesmi. hegyek, völgyek, friss levegő, meg némi bütykölés… sőt, közben fotóznék is, vagy útifilmet készítenék egy-egy helyi turisztikai cégnek 🙂
  C verzióban, pedig egy macskaparadicsomot csinálnék, mint ő: http://www.caboodleranch.org/

  a fordítás régebben engem is érdekelt (persze akkor még nem kopott el ennyire az angol tudásom, még friss volt 🙂 ) de nem irodalmi műveket, inkább egyéb könyveket, cikkeket, szakmai dolgokat fordítanék le szivesen.

  meg ha meg lehetne normálisan élni a futárkodásból és nem ment volna szét a térdem, valszeg még ma is azt csinálnám, mert végülis szerettem és még ma is szeretek bringázni… persze nem egy nyugdíjjas állás. (bár van 1-2 öreg a szakmában, akiket inkább nagyapónak néznék az utcán…)

  • ja, csak azt az 1-2 évet közben elfelejted, amikor én takarítottam mindig a wc-jüket. de ha velem akarsz valamit közölni, akkor arra ott az email, nem mások blogjában kell ezt megtenni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s