Fenntarthatósági Nap

Szeptember 25-én a Magyar Kerékpárosklub önkénteseként kint voltam a Fenntarthatósági Napon a Millenárisban. A bel-budai területi szervezet tagjaival a Kerékpárosklub sátránál KRESZ-teszteket töltettünk ki ajándék lufiért és küllőprizmáért cserébe, meg lehetett adományért cserébe pólókat, mágneseket és kitűzőket kapni. Persze volt egy csomó szóróanyagunk is, és elbeszélgettünk az érdeklődőkkel.

Ilyen típusú önkénteskedést még sosem csináltam, és nagyon-nagyon tetszett a dolog. Jó érzés egy csomó emberrel arról beszélgetni, amit nagyon szeretek, és azt népszerűsíteni, vagy csak megtudni, hogy ki mit gondol róla.

Persze rengetegen voltak, akik csak meglátták a nagy kék lufikat, és szerettek volna vinni egyet a gyereküknek, a biciklizés annyira nem érdekelte őket. De azért ők is kitöltötték a tesztet, kijavítottuk, és azt hiszem mindenki tanult valamit. De szép számmal jöttek olyanok is, akiket konkrétan érdekelt, hogy mennyit tudnak a kerékpárosokra vonatkozó KRESZ-ről.
Azt hiszem elég tanulságos volt, hogy csomóan abban a tudatban élnek, hogy a 2010-es KRESZ módosítás óta kerékpárral be szabad hajtani szemből az egyirányú utcákba, és nem tudják, hogy csak akkor lehet ezt megtenni, ha ott a kivételt jelző tábla. Sokan nézegették a tesztet “mittudomén mi az a kerékpársáv” felkiáltásokkal kísérve. A végére azért számukra is kiderült, hogy mi az 🙂

Nagy népszerűségnek örvendett a sátrunk előtt kiállított viszikli (cargobike) is, nagyon sokan felültek rá és mentek vele néhány kört, meg persze körbevitték vele a gyerekeiket.

Csomóan érdeklődtek a Kerékpárosklub tevékenysége iránt, pl. hogy miért jó tagnak lenni, mikor szervezünk újra bebiciklizést, és többen ismerték a BAM-kampányt is.
Az is élmény volt persze, amikor egy kedves cigányasszony a küllőprizmát nyalókának nézte, és elmesélte, hogy milyen jó itt a Millenárison, mert ahol ők laknak, ott nincs még játszótér sem. Tulajdonképpen nem is olyan vicces ez a történet, de legalább ők is jól érezték magukat, talán az ő gyereke ment a legtöbbet a visziklivel.

Végül egy pár kép, ami ott készült.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s